Toyota 120 Platforms Forum
Google only search Toyota120

Go Back   Toyota 120 Platforms Forum > Shared tech > Communications

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 03-25-2012, 10:09 PM   #1
trdmedic
Driver
 
trdmedic's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sacramento
Posts: 105
Default Cobra 75 wx st help

Bought this used. So I installed this tonight and when I powered it up the power came on fine. No antenna installed yet. But my radio does not come on. The power wire had inline fuse attached already with a 15 amp attached. So I tapped it into the acc slot in the fuse box under the dash. Cb powers but radio does not come on. I put one 7.5 amp fuse into the inline. No power on the cb and no radio. I noticed that the (round tube) fuse near the cb box is not there. Is that the problem and I need to connect a fuse there? Or is there something wrong I did with the inline fuse.
__________________
07 Shadow Mica V6 Sport/

Last edited by trdmedic; 03-25-2012 at 11:00 PM.
trdmedic is offline   Reply With Quote
Unread 03-25-2012, 11:29 PM   #2
Ryan1975
Rookie
 
Ryan1975's Avatar
 
Join Date: Feb 2012
Posts: 47
Default

On some more complex radios (probably not the 75) the radio will not function without an antenna as a feature of self-preservation. Operating a radio without an antenna can damage the equipment.
__________________
Ryan
2011 Corvette | 2012 Toyota 4Runner Trail Edition | 1999 Tahoe (Giving to Sister)
KC2VQG - Army Communicator
Stationed @ Ft Drum, NY | Deployed to Afghanistan | On Orders to Ft Leavenworth, KS
Ryan1975 is offline   Reply With Quote
Unread 03-26-2012, 07:51 PM   #3
trdmedic
Driver
 
trdmedic's Avatar
 
Join Date: Mar 2010
Location: Sacramento
Posts: 105
Default

got it resolved
__________________
07 Shadow Mica V6 Sport/
trdmedic is offline   Reply With Quote
Unread 10-01-2015, 05:14 AM   #4
KaterinStone
Rookie
 
Join Date: Oct 2015
Location: USA
Posts: 1
Default

Quote:
Originally Posted by trdmedic View Post
Bought this used. So I installed this tonight and when I powered it up the power came on fine. No antenna installed yet. But my radio does not come on. The power wire had inline fuse attached already with a 15 amp attached. So I tapped it into the acc slot in the fuse box under the dash. Cb powers but radio does not come on. I put one 7.5 amp fuse into the inline. No power on the cb and no radio. I noticed that the (round tube) fuse near the cb box is not there. Is that the problem and I need to connect a fuse there? Or is there something wrong I did with the inline fuse.
I think that the problem is that you need to connect the fuse there. The problem also can be that if you have some more complex radio, it will not function without an antenna
__________________
Katerin Stone, consultant-professional. find more here about my works
KaterinStone is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help with Cobra 75 lexmedic157 Communications 2 04-27-2011 07:38 PM
Cobra 75 WX ST & Skipshooter 5' Whip gaterose For Sale Members 1 02-08-2011 09:07 AM
New Cobra CB snowboarder919 Communications 15 01-10-2010 05:31 PM
Installed Cobra 75 WX CB bulldog Communications 54 03-31-2009 12:37 AM
Opinions on the Cobra 75 WX medic83 Communications 12 03-08-2009 12:56 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:55 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2013 Toyota120.com