Toyota 120 Platforms Forum
Google only search Toyota120

Go Back   Toyota 120 Platforms Forum > Shared tech > Audio, Electronics and Electrical

Reply
Thread Tools Display Modes
Unread 07-14-2014, 03:14 PM   #1
AlexJet
Old Timer
 
AlexJet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Toronto, ON
Posts: 4,059
Default HVAC fan motor

Last weekend we went camping and it was hot on the way there, so my AC was working. On the way back it was colder, so we just switch the AC off and drove with open windows. Next day my wife went to the doctor and mentioned that it was hot in a car while Climate Control was ON. When I checked it that night, I found that no matter what function is ON, either AC, Manual or Auto, the fan motor is not switching and the display showing fan at full power.
I looked for a fuse, but can't locate specific fan motor fuse. Found 7.5A Heater2 fuse and its Ok.
Does anyone knows what can it be? How the issue can be solved?
__________________
'05 4Runner V6 Limited --- Custom 5" LT; 35"; ARB, CBI; Snorkel; etc...
'16 4Runner Limited --- Daily Driver; 3"; 33", Snorkel
'74 FJ40 --- 5"; 35", Snorkel, etc...
'09 Custom Expedition Trailer --- 35"
AlexJet is offline   Reply With Quote
Unread 08-07-2014, 07:27 PM   #2
Buckles
Rookie
 
Join Date: Apr 2014
Location: Texas
Posts: 1
Default

Take off the glove box and hit on the motor and see if it kicks on. Mine been going out for about a year now and it does the same thing sometimes. ill just pound under the glovebox a few times and it normally kicks back on.
Buckles is offline   Reply With Quote
Unread 08-08-2014, 06:52 AM   #3
AlexJet
Old Timer
 
AlexJet's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: Toronto, ON
Posts: 4,059
Default

I had to replace my blower motor.
It seized completely.
__________________
'05 4Runner V6 Limited --- Custom 5" LT; 35"; ARB, CBI; Snorkel; etc...
'16 4Runner Limited --- Daily Driver; 3"; 33", Snorkel
'74 FJ40 --- 5"; 35", Snorkel, etc...
'09 Custom Expedition Trailer --- 35"
AlexJet is offline   Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Motor Mount/Frame Failure BlairB 4th Gen 4Runner & Hilux Surf 75 10-13-2010 04:45 PM
e-locker motor damaged110 For Sale Members 1 08-08-2009 10:21 PM
2006 v8 to 2003 v8 motor and tranny swap questions toyfan 4th Gen 4Runner & Hilux Surf 4 03-15-2009 10:10 AM
Light bulb in fan control button 2003 4Runner Jeff03 Audio, Electronics and Electrical 4 02-04-2007 12:11 PM
cleaning/removing air-con fan assy stinger30au Prado 120 2 11-26-2006 03:55 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:53 AM.


Powered by vBulletin® Version 3.7.4
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Copyright 2005-2013 Toyota120.com